Beurs22 jul '11 13:17

Zonnige toekomst voor strandtenten

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Ondanks het natte ‘herfstweer’ deze zomermaanden blijven eigenaren van strandtenten de toekomst zonnig inzien. Het aantal cafés aan het water groeit gestaag door: dit jaar telde ons land maar liefst 379 stuks.

In de periode tussen 2006 en 2010 groeide het aantal strandtenten met ruim 6 procent. Die groei zette door in de eerste helft van 2011.
Dat blijkt uit cijfers van het Bedrijfschap Horeca en Catering.
 

Dit jaar kwamen er tien nieuwe strandtenten bij, wel sloten er ook vijf hun deuren. Behalve in Drenthe is er in elke provincie wel een strandtent gevestigd. Van de tien nieuwe vestigingen staan er acht in de provincies Noord- en Zuid-Holland.

Aantal standtenten per provincie
De provincies aan zee hebben het grootste aantal strandtenten. In Zuid-Holland staan er 151, Noord-Holland telt er 127, Zeeland 57.
Volgens het FoodService Instituut Nederland (FSIN) is de omzet van de strandbedrijven in het eerste halfjaar van 2011 licht gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dit komt vooral door het warme weer in april.
 

De groei van het aantal strandtenten is groter dan die van het aantal reguliere horecagelegenheden. Daar nam het totale aanbod van horecavestigingen, hotels, cafés en restaurants, met 2 procent toe, zegt horeca-adviesbureau Van Spronsen en Partners.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen