Beurs11 nov '13 07:26Aangepast op 11 nov '13 08:11

Yen helpt Nikkei vooruit

Auteur: ANP Nieuws

De aandelenbeurs in Tokio is maandag hoger gesloten.

Het verrassend sterke Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag zorgde voor een stijging van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de Japanse yen. De goedkopere Japanse munt hielp de exportbedrijven vooruit. De Nikkei eindigde met een winst van 1,3 procent op 14.269,84 punten.

Verliezen
Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen overwegend verliezen zien. De Kospi in Seoul leverde 0,4 procent in en de All Ordinaries in Sydney verloor 0,3 procent. In het door de tyfoon Haiyan getroffen Manila speelde de Philippines PSE Composite terrein kwijt. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,4 procent hoger in de middaghandel.

In China, waar het Centraal Comité van de Communistische Partij afgelopen zaterdag is begonnen aan een vierdaags congres over de economische hervormingsplannen, klom de Shanghai Composite. Positieve cijfers over de Chinese economie boden enige steun aan de handel. Afgelopen weekeinde bleek onder meer dat de industriële productie in China in oktober iets sterker is toegenomen dan verwacht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen