Beurs22 apr '13 08:35

Nikkei sluit stevig hoger

Auteur: BNR Webredactie

De beurs in Tokio is maandag flink gestegen. De Nikkei eindigde 1,9 procent hoger op 13.568,37 punten.

Het uitblijven van kritiek van de groep van 20 geïndustrialiseerde en ontwikkelde economieën (G20) op de agressieve monetaire verruimingsmaatregelen van Japan, zorgde voor een verdere verzwakking van de Japanse yen en wakkerde de kooplust onder beleggers aan.

De steun van de G20 voor de Japanse strijd om de deflatie in het land aan te pakken, zorgde voor winsten onder de Japanse financiële bedrijven. Ook de grote exportbedrijven werden opgepikt door de goedkopere yen.

Canon
Elektronicaconcern Canon klom 0,8 procent en automaker Toyota kreeg er 1,3 procent bij. Mitsui Engineering & Shipbuilding steeg 13 procent op berichten dat het bedrijf fusiegesprekken voert met Kawasaki Heavy Industries.

Andere beurzen ook omhoog
Elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste aandelenmarkten maandag ook overwegend omhoog. De All Ordinaries in Sydney won 0,6 procent en in Seoul steeg de Kospi 1 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index licht lager in de middaghandel. Koersverliezen onder de Chinese verzekeraars na de zware aardbeving in de Chinese provincie Sichuan wogen op de index.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen