Beurs21 jan '13 06:09

Londense bankiers vrezen voor bonus

Auteur: BNR Webredactie

22 procent van de bankiers in Londen vreest dit jaar geen bonus te krijgen bovenop het gewone salaris. Dat is twee keer zoveel als een jaar geleden.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Astbury Marsden, een Brits bedrijf dat jonge financiële talenten recruteert.

Bonussen vormen een belangrijk deel van het inkomen van medewerkers uit de financiële sector en kunnen oplopen tot in de miljoenen. Voor zogeheten 'managing directors' beslaat hun bonus zelfs tot 88 procent van hun gehele salaris. De meeste bonussen worden in februari en maart uitbetaald.

Regelgeving
44 procent van de medewerkers van banken als Barclays, Deutsche Bank, UBS en Goldman Sachs merken dat nieuwe branche- en overheidsregels over bankierssalarissen negatief uitpakken voor hun inkomen. Bijna de helft van de medewerkers overweegt op zoek te gaan naar een andere baan als hun bonus dit jaar tegenvalt.

Vorig jaar ontvingen Londense bankiers gezamenlijk 1,6 miljard pond (circa 1,91 miljard euro) aan bonussen. The Centre for Economics and Business Research (CEBR) verwacht dat in 2013 minder dan de helft van dat bedrag zal worden uitgekeerd. In 2008 stond het bonusbedrag op recordhoogte: toen ging het in totaal om 11,5 miljard pond (13,7 miljard euro).

Gerelateerde artikelen