Beurs7 feb '13 07:39

Tokio komt bij van maandagse rally

Auteur: Thijs Baas

De beurs in Tokio eindigde dinsdag in de min. De rally van maandag moest kennelijk worden verwerkt en de tijd werd benut om links en rechts wat winsten te nemen, met een sterkere yen.

Dat werd vergemakkelijkt door de forse stijging van de exportbedrijven. De Nikkei eindigde 0,9 procent lager op 11.357,07 punten. Het Japanse elektronicabedrijf Sony klom al voordat de kwartaalcijfers nabeurs naar buiten werden gebracht met 2,6 procent.

Daling
Tegenvallende resultaten zorgden voor een daling van respectievelijk 19 en 15,6 procent voor Nikon en Yamaha. Beide bedrijven stelden de winstverwachting voor de rest van het jaar naar beneden bij. Met autofabrikant Mazda ging het aanzienlijk beter. Meevallende kwartaalcijfers stuwden de cijfers met 12 procent en de winstverwachting ging omhoog.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten gaven een wisselend beeld. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,2 procent, evenals de Kospi in Seoul. De All Ordinaries in Sydney klom 0,3 procent terwijl mediaconcern News Corp de kwartaalcijfers moest bekopen met een verlies van ruim 3 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen