Beurs12 apr '12 12:57Aangepast op 20 apr '17 13:12

Londen in trek bij Fransen met geld

Auteur: Karin Backx

Londen is steeds meer in trek bij vermogende Fransen. Dit lijkt alles te maken te hebben met de plannen van Franse presidentskandidaten om rijken zwaarder te belasten.

Een makelaarsbedrijf, dat actief is in de top van de woningmarkt in de Britse hoofdstad, liet donderdag weten dat er een sterk stijgende belangstelling is van rijke Fransen in huizen in de duurste wijken van Londen.

Hierbij gaat het vooral om Fransen die tenminste in staat zijn om 1 miljoen tot 5 miljoen pond voor een huis neer te leggen en ook daadwerkelijk van plan zijn om zich als inwoner van Groot-Brittannië te vestigen om te kunnen profiteren van een gunstiger belastingklimaat.

Hollande
De socialistische Franse presidentskandiaat François Hollande, favoriet voor de overwinning in de tweede ronde, zint op belastingmaatregelen.

Hij wil een belastingtarief van 75 procent invoeren voor mensen met een jaarlijks inkomen van 1 miljoen of meer.

Schril contrast
Ook de huidige president Nicolas Sarkozy, die streeft naar een tweede termijn, wil hier niet bij achterblijven. Ook hij kondigde hogere belastingen aan voor rijken.

Het aantal Franse verzoeken via internet om informatie over huizen in Londen steeg in het eerste kwartaal met 19 procent. Dat staat in schril contrast met het aantal vragen van mensen elders in Europa, dat daalde met 9 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen