Beurs21 aug '13 16:44Aangepast op 21 aug '13 17:49

Doek valt voor beha-imperium

Auteur: BNR Webredactie

Het bedrijf van lingerieontwerpster Marlies Dekkers is failliet. De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag het faillissement uitgesproken van het modebedrijf.

Marlies Dekkers werd wereldberoemd, vooral door beha’s te produceren met bandjes boven de cups. De Rotterdamse werd in 2007 niet alleen uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar, maar won ook in New York de CILA Award voor Best Fashion lingerie. Begin 2008 ontving Dekkers uit handen van de burgemeester van Parijs de Creator of the Year Award.

Begin augustus werd duidelijk dat Dekkers met financiële problemen kampte. Zo leed het bedrijf in het gebroken boekjaar 2012 een verlies van 2,9 miljoen euro. Ook zou Dekkers een hoge schuld hebben bij de Rabo Bank. De bank had haar tot 1 september de tijd gegeven nieuwe geldschieters te vinden.

Inmiddels zou worden gewerkt aan een doorstart. Dekkers twitterde woensdagmiddag: "Mixed feelings! Happy with a new start but sad to leave the old behind...''

"Het investeringsfonds Karmijn Kapitaal is een overeenkomst aangegaan om met gezonde en veelbelovende onderdelen een doorstart te maken'', meldt de website voor ondernemers sprout.nl. Dekkers zelf komt in de directie en de nadruk zal meer op e-commerce komen te liggen. Een aantal winkels zal moeten sluiten. 35 van de 100 werknemers behouden hun baan.

Gerelateerde artikelen