Beurs10 dec '12 18:51Aangepast op 10 dec '12 19:12

Douwe Egberts-topman Herkemij stapt op

Auteur: Mijke Hurkx

Topman Michiel Herkemij van DE Master Blenders 1753 (DEMB) vertrekt aan het eind van het jaar. "Er was bij de DEMB-top een verschil van mening over hoe snel veranderingen ingezet moeten worden."

DEMB het vertrek van de topman maandag bekend. Jan Bennink, momenteel voorzitter van de raad van commissarissen, neemt zijn taken tijdelijk over tot er een nieuwe bestuursvoorzitter is gevonden.

"De board en Herkemij waren het beslist eens over de strategie van de onderneming. Ook over de doelstellingen die we hebben, maar er was een verschil van mening over de snelheid waarmee veranderingen geïmplementeerd zouden moeten worden", zegt een woordvoerder van DE op BNR. "Het ging dan bijvoorbeeld om innovatie, om nieuwe producten en nieuwe markten of een verandering daarvan."

Onlangs zei Herkemij dat het bedrijf de komende jaren tot 60 procent van de top wijzigt om vernieuwing te bewerkstelligen. "Er is de afgelopen tijd heel veel met het bedrijf gebeurd. De afsplitsing, de beursgang, een nieuwe strategie. Je vraagt veel van mensen en niet iedereen heeft alles in huis'', zei Herkemij toen.

Gerelateerde artikelen