Beurs5 dec '13 12:21

S&P verzet zich tegen claim

Auteur: ANP Nieuws

Standard & Poor's (S&P) verzet zich "met kracht'' tegen een rechtszaak die een groep van 16 investeerders in Nederland heeft aangespannen tegen de kredietbeoordelaar en Royal Bank of Scotland (RBS). Dat liet de firma donderdag weten.

De groep stelt S&P en RBS aansprakelijk voor verliezen die zij tijdens de kredietcrisis hebben geleden op risicovolle en complexe beleggingsproducten. Wie de klagende investeerder precies zijn, vermeldde het bedrijf niet, wel dat het gaat om institutionele beleggers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Zij eisen voor de rechtbank in Amsterdam in totaal 250 miljoen euro schadevergoeding.

De klacht gaat om kredietderivaten die verkocht zijn door de internationale zakelijke tak van ABN Amro. Die kwam in 2007 in handen van RBS, nadat die bank ABN Amro samen met Fortis en Banco Santander van de beurs had gehaald. S&P voorzag de producten van het hoogst mogelijke AAA-keurmerk.

"Deze claim heeft geen grond. De beoordeling van deze effecten zijn in goed vertrouwen gegeven op basis van de informatie die destijds beschikbaar was'', aldus S&P. Ook wijst de firma er op dat de ratings op de producten werden toegekend vanuit het Verenigd Koninkrijk, waardoor er geen jurisdictie in Nederland zou zijn.

Gerelateerde artikelen