Beurs19 nov '13 07:19

Winstnemingen drukken Nikkei

Auteur: ANP Nieuws

De aandelenbeurs in Tokio is dinsdag lager gesloten. Beleggers grepen een stijging van de Japanse yen aan om wat winst te nemen na de sterke koersstijgingen van vorige week.

Daarbij bereikte de Japanse beurs het hoogste niveau in 6 maanden tijd. De Nikkei sloot 0,3 procent lager op 15.126,56 punten.

De duurdere yen zette de belangrijke Japanse exportbedrijven onder druk. De automakers Honda en Toyota verloren respectievelijk 1,1 en 0,8 procent. Ook de financiële concerns, die in de afgelopen handelsdagen een sterke opmars lieten zien na beter dan verwachte kwartaalcijfers, werden van de hand gedaan. Sumitomo Mitsui Financial Group verloor 1,7 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen een gemengd beeld zien. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,2 procent hoger in de middaghandel. De Kospi in Seoul steeg 1 procent. De All Ordinaries in Sydney leverde 0,6 procent in. Uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Reserve Bank of Australia bleek dat de centrale bank de deur open laat voor verdere renteverlagingen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen