Beurs4 apr '13 17:11Aangepast op 4 apr '13 20:03

Storing bij SNS Bank

Auteur: BNR Webredactie

SNS Bank heeft de problemen bij het overmaken van geld opgelost. De bank kon ongeveer 30.000 overschrijvingen uit het weekeinde niet uitvoeren, maar dat is donderdag alsnog gebeurd.

Dat liet SNS donderdag weten. Door de storing krijgen klanten geen geld op hun rekening bijgeschreven. Zo'n 30 duizend klanten hebben last van de storing. De overschrijvingen hebben een waarde van enkele miljoenen euro's.

“Dit weekend zijn er problemen geweest met transacties. Het bestand van een groep transacties was niet goed en die zijn niet uitgevoerd. Het gaat om overboekingen van andere banken naar klanten van SNS Bank”, zegt Roland Kroes, woordvoerder van SNS.

Bij ING Bank waren er woensdag problemen. Saldo's op rekeningen leken niet te kloppen. Ook toonde het systeem bij- en afschrijvingen die niet klopten. Sommige klanten konden hun boodschappen niet meer betalen omdat er geen geld meer op hun rekening stond.

Volgens de woordvoerder van SNS is er geen verband tussen de storing bij ING en deze storing bij SNS. "Maar ik kan niets uitsluiten", zegt Kroes.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen