Beurs4 apr '13 12:34

ING en DNB gaan op zoek naar oorzaak storing

Auteur: Anne-Greet Haars

ING wil zo snel mogelijk achterhalen hoe de omvangrijke storing bij het internetbankieren kon ontstaan. De Nederlandsche Bank (DNB) zegt ook bij het onderzoek betrokken te zijn.

"We moeten in detail uitzoeken hoe dit kon gebeuren, zodat we het in de toekomst kunnen voorkomen'', zei de ING-woordvoerder over de problemen die woensdag ontstonden in het betaalverkeer.

"Onze prioriteit ligt nu bij de analyse van de problemen. Het is nog te vroeg om daar iets over te kunnen zeggen.'' Hij gaf wel aan dat ING zich geen zorgen maakt over zijn eigen systemen.

Detailhandel Nederland
Detailhandel Nederland vindt dat DNB veel strenger moet optreden om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen. "De storing van gisteren toont maar eens aan dat het betalingsverkeer echt een maatschappelijke en vitale infrastructuur is. Op het moment dat het eruit ligt, heeft het enorme gevolgen. Het zou De Nederlandsche Bank en individuele banken sieren als ze hun verantwoordelijkheid zouden nemen", aldus Tom Ponjee van Detailhandel Nederland vanochtend op BNR.

'Goed analyseren'
DNB liet donderdag weten samen met ING te gaan bekijken hoe de problemen konden ontstaan. "We moeten dit goed analyseren'', zei een woordvoerder van de centrale bank. "Dit soort situaties mogen niet voorkomen. Maar dat vindt ING ook en we weten dat zij er bovenop zitten.'' DNB en ING konden niet aangeven hoe lang de analyse van de problemen zal duren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen