Beurs18 sep '13 08:36Aangepast op 18 sep '13 10:11

Banken blij met Europees bankentoezicht

Auteur: Pieter van den Akker

Het is een goede zaak dat het kabinet meer ruimte creëert voor het MKB. Dat zegt voorzitter Chris Buijink van de Nederlandse Verenging van Banken op BNR. "Het geeft de banken de ruimte om zich op die ene Europese markt te ontwikkelen. Hoe eerder, hoe beter."

Het kabinet gaat zich hard maken voor één Europese bankenwaakhond. Ook moet de hypotheekrente worden verlaagd en wordt kredietverlening aan het MKB ondersteund. Dat zijn een paar van de maatregelen die kabinet op Prinsjesdag presenteerde en waarmee de banken in ons land de komende tijd te maken krijgen.

Heldere, strenge regels
Buijink zegt op deze zender blij te zijn met de maatregelen. Hij vindt het een goede zaak dat ons land voorop gaat lopen in het Europese bankentoezicht. "Absoluut. Voor ons als Nederlandse banken is het ontzettend belangrijk dat die ene Europese bankenruimte er snel komt, met heel heldere en strenge Europese regels, die Europees gehandhaafd worden volgens één normenstelstel dat voor iedereen geldt. Of het nou in Frankrijk, Nederland, België, Luxemburg of Spanje is."

Gerelateerde artikelen