Beurs29 dec '12 22:20

Noodoverleg fiscal cliff in volle gang

Auteur: Melvin Captein

Democraten en Republikeinen zoeken nog steeds naarstig naar een bezuinigingscompromis. De onderhandelingen van vandaag hebben nog steeds geen concrete uitkomst opgeleverd.

Vandaag spraken afgezanten van de leiders in de Amerikaanse Senaat met elkaar. Of beide partijen nader tot elkaar zijn gekomen is nog niet duidelijk. Republikeinen en Democraten konden het tot op heden niet eens worden over onder meer belastingverhogingen en bezuinigingen op de gezondheidszorg. De onderhandelingen moeten uiteindelijk de zogeheten fiscal cliff afwenden.

Impasse
De Republikeinen hebben een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, terwijl de Democraten van president Barack Obama een meerderheid hebben in de Senaat. De partijen kunnen daardoor elkaars plannen tegenhouden.

Morgen komen de leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden terug van reces voor overleg. Maandag moet een compromis zijn bereikt, zowel in het Huis als in de Senaat, anders treden automatisch bezuinigingen en belastingverhogingen in werking die de economie ernstig kunnen schaden. Het betekent onder meer dat zowel rijken als middenklasse meer belasting gaan betalen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen