Beurs28 dec '12 16:01

Fiscal cliff zorgt voor duikvlucht Wall Street

Auteur: Fleur de Bruijn

De beurzen op Wall Street zijn vrijdag met verlies geopend. Beleggers lijken de hoop te verliezen dat Amerikaanse politici er nog voor de jaarwisseling in slagen een akkoord over de fiscal cliff te sluiten.

Na enkele minuten handel stond de Dow-Jonesindex 0,6 procent lager op 13.019 punten. De S&P 500 zakte 0,6 procent tot 1409 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,7 procent tot 2966 punten.

President Barack Obama spreekt later op de dag met de kopstukken van Democraten en Republikeinen in een nieuwe poging de impasse in de begrotingsonderhandelingen te doorbreken.

Lijnrecht
Volgens de jongste berichten staan de partijen nog steeds lijnrecht tegenover elkaar in hun visie op de begroting. Mogelijk zal er een beperkt akkoord worden gesloten om de ergste gevolgen van de fiscal cliff te verzachten, waarover in 2013 dan verder zal worden gesproken.

De markt juicht dat niet toe. “Ieder akkoord dat nu nog zal worden gesloten, zal niet meer zijn dan een kleine pleister op een etterende wond'', aldus een analist.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen