Beurs17 dec '12 10:07

Boskalis schroeft bod Dockwise op

Auteur: Thijs Baas

Boskalis gaat meer geld bieden voor Dockwise. In plaats van 17,20 euro biedt de baggeraar nu 18 euro per aandeel.

Dockwise meldt in een reactie dat deze 5 procent verhoging nog niet voldoende is. Met het bod wordt het bedrijf gewaardeerd op 714 miljoen euro. Grootaandeelhouder Project Holland Beheer, met een belang van 7,4 procent in Dockwise, zegde zijn stukken onherroepelijk toe.

Belang Boskalis
Boskalis bezit op dit moment al ruim 72 procent van de aandelen. Ook Hal Investments bood zijn stukken ter waarde van 32 procent al aan. Boskalis verwierf in de markt ongeveer 33 procent. Het grote belang waarover Boskalis al kan beschikken betekent dat er geen minimale acceptatievoorwaarden bij het bod zijn inbegrepen. dockwise

Overnamebiedingen worden meestal gestand gedaan als 95 procent van het aandelenkapitaal is aangemeld. Op 26 november bracht Boskalis zijn oorspronkelijke bod uit, waarna het gesprek met de top van Dockwise werd geopend. Het Papendrechtse bedrijf wil in gesprek blijven met zijn potentiële overnameprooi om uiteindelijk de steun en de aanbeveling van het Dockwise-bestuur te krijgen voor het bod.

In gesprek
Ook Dockwise wil in gesprek blijven over de voorwaarden van het bod en het verzoek van Boskalis om een blik te werpen op de boeken van het bedrijf. Boskalis wacht met het definitieve bod tot het de bevestiging van betrokken banken heeft over de beschikbaarheid van de financiering.

De baggeraar betaalt het bod met een combinatie van beschikbare middelen, nieuwe leningen en met de opbrengst van een aandelenemissie. Boskalis meldt grote belangstelling van zijn relatiebanken voor het verstrekken van een lening. Het bedrijf zal op 10 januari 2013 op de aandeelhoudersvergadering toestemming vragen voor de aandelenemissie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen