Beurs18 jul '12 14:52

Bank of America maakt weer winst

Auteur: Melvin Captein

Vorig jaar moest Bank of America nog een verlies van 8,8 miljard dollar (7,2 miljard euro) overleggen, maar die tijden lijken voorbij. Het concern boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 2,5 miljard dollar (2 miljard euro).

Dat maakte de Amerikaanse bank zelf bekend. Vooral kostenbesparingen zorgden ervoor dat het concern weer zwarte cijfers kon schrijven.

Sprong vooruit
Ten opzichte van vorig jaar is dat een flinke sprong vooruit. Toen leed het concern in dezelfde periode nog een verlies van 8,8 miljard dollar door een eenmalige last van 18 miljard dollar. Dit kwam onder meer door afschrijvingen op hypotheekproducten.

Verslechteren
De eenmalige last van vorig jaar maskeert dat de operationele prestaties het afgelopen kwartaal bij de meeste onderdelen verslechterden. De omzet bij de divisie die bankzaken regelt voor consumenten en bedrijven daalde van 8,7 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar tot 7,3 miljard euro. Ook bij de zakenbankdivisie en de internationale tak daalde de omzet.

De bank heeft meer moeite gehad dan zijn branchegenoten om te herstellen van de financiële crisis, vooral vanwege de grote verliezen bij het in 2008 gekochte Countrywide Financial.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen