Beurs22 nov '13 07:18Aangepast op 22 nov '13 07:35

Nikkei eindigt week positief

Auteur: ANP Nieuws

De effectenbeurs in Tokio is vrijdag licht hoger geëindigd. De stemming werd gesteund door de hogere slotstanden op Wall Street, waar de Dow-Jonesindex voor het eerst boven de 16.000 punten sloot, en een goedkopere Japanse yen.

Beleggers namen wat gas terug na de stevige koerswinst van een dag eerder. De Nikkei sloot 0,1 procent hoger op 15.381,72 punten. De Japanse beurs won deze week 1,4 procent.

Sharp behoorde vrijdag tot de sterkste stijgers in Tokio met een plus van ruim 8 procent. Volgens zakenkrant Nikkei gaat het Japanse technologiebedrijf beeldschermen maken voor het Chinese concern ZTE. Softbank steeg 2,3 procent en bereikte daarmee het hoogste niveau in 13 jaar tijd. De Amerikaanse investeerder Daniel Loeb liet weten een belang van meer dan 1 miljard dollar te hebben genomen in het Japanse telecomconcern.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste aandelenmarkten ook winsten zien. De Hang Seng in Hongkong noteerde 0,5 procent hoger in de middaghandel en de Kospi in Seoul steeg 0,6 procent. De All Ordinaries in Sydney klom 0,9 procent onder aanvoering van de energiebedrijven en mijnbouwers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen