Beurs11 nov '13 08:04Aangepast op 11 nov '13 16:47

Stichting KPN wil af van beschermingswal

Auteur: BNR Webredactie

Stichting preferente aandelen B van KPN wil af van de beschermingswal die het heeft opgetrokken met de uitgifte van preferente aandelen.

Gisteravond besloot de stichting een verzoek in te dienen bij de raad van bestuur van KPN tot het bijeenroepen van een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Pieter Bouw van de stichting KPN zag geen reden tot langer uitstel van het besluit om de aandelen aan te houden. "Dat betekent dat de aanleiding voor onze actie ook weggevallen was."

De partijen zouden om de tafel gaan zitten om op een ordelijke manier te overleggen over verschillende aspecten, zoals de prijs, maar ook de bescherming van de minderheidsaandeelhouders en de veiligheid van het web. "Dat is gebeurd, maar de partijen hebben geconstateerd niet tot overeenstemming te kunnen komen. En daarmee verdween voor ons de aanleiding om aandelen te houden." 

Overname
De beschermingsconstructie was voor het Mexicaanse América Móvil vorige maand een belangrijke reden om af te zien van de overname van het telecombedrijf.  Met de uitgifte van  de zogenaamde prefs stak de stichting eind augustus een stokje voor de voorgenomen overname door América Móvil, dat daarna zijn bod introk.

Bouw benadrukt dat er van afbraak van de beschermingswal in de praktijk geen sprake is. "We hebben een overeenkomst met KPN, die ons elke keer opnieuw in staat stelt deze preferente aandelen te verkrijgen. Bij ons zijn er geen specifieke signalen dat er andere partijen geïnteresseerd zijn in KPN, maar alles overwegende hebben we geen aanleiding gevonden om deze aandelen aan te houden."

"Het heeft er toch toe geleid dat partijen rond de tafel zijn gaan zitten en we niet zijn geconfronteerd zijn met een bod dat uiterst onaangenaam zou zijn voor KPN en al degenen die daarbij betrokken zijn. Ik denk dat het heel goed gewerkt heeft."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen