Beurs4 okt '13 08:26Aangepast op 4 okt '13 09:04

Nikkei sluit opnieuw lager

Auteur: ANP Nieuws

De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag opnieuw lager gesloten.

De toenemende zorgen over de aanhoudende politieke impasse in Washington en een duurdere Japanse yen zorgden voor een negatieve stemming. De Nikkei eindigde 0,9 procent in de min op 14.024,31 punten. Eerder op de dag zakte de Japanse hoofdindex voor het eerst in bijna een maand even onder de 14.000 punten.

De Japanse centrale bank hield vrijdag het zeer ruime monetaire beleid onveranderd. Ook handhaafde de Bank of Japan zijn vooruitzichten voor de economie, die volgens de centrale bank een ,,bescheiden herstel’' laat zien. Het besluit om het beleid ongewijzigd te laten werd algemeen verwacht door economen en had weinig impact op de handel.

Elders in het Verre Oosten lieten de beurzen ook verliezen zien. In Hongkong zakte de Hang Seng-index 0,5 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor ook 0,5 procent. In Seoul, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, daalde de Kospi 0,1 procent. Samsung liet een hogere koers optekenen. Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern zag de winst en omzet in het derde kwartaal opnieuw stijgen en ligt op koers om voor het tweede jaar op rij een recordwinst te boeken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen