Beurs3 okt '13 14:55Aangepast op 3 okt '13 15:44

'Wall Street begint in mineur'

Auteur: ANP Nieuws

De Amerikaanse aandelenbeurzen zullen donderdag waarschijnlijk in de min beginnen.

In de Verenigde Staten zijn tal van overheidsdiensten voor de derde dag op rij gesloten en er lijkt weinig zicht op een begrotingsakkoord tussen de Democraten en Republikeinen.

Ondanks de gedeeltelijke ‘shutdown’ van de overheid maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid wel bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is uitgekomen op 308.000, tegen een herziene 307.000 een week daarvoor. Economen hadden in doorsnee op 315.000 aanvragen gerekend.

Een halfuur na aanvang van de handel zal nog de inkoopmanagersindex van de Amerikaanse dienstensector naar buiten komen. Vrijdag staat eigenlijk het officiële banencijfer van de Amerikaanse overheid op de agenda, maar door de sluiting van een groot deel van de overheid is die publicatie tot nader order opgeschort.

Zorgen
De Amerikaanse president Barack Obama waarschuwde woensdag in een televisie-interview dat Wall Street zich toch echt zorgen moet maken over wat er momenteel in Washington aan de hand is. Obama staat niet open voor budgetonderhandelingen met het Congres, totdat er een wet is aangenomen die de overheid weer op gang laat komen.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,1 procent voor de Amerikaanse beurzen. De New Yorkse beurzen sloten woensdag met kleine verliezen. De handel ondervond wat tegenwind door een tegenvallend rapport over de Amerikaanse banenmarkt en de zorgen over de overheidssluiting. De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent lager op 15.133,14 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen