Beurs18 apr '13 08:25

Nikkei sluit met verlies

Auteur: BNR Webredactie

De beurs in Tokio is donderdag met verlies gesloten in navolging van de lagere slotstanden in New York en Europa. De bezorgdheid over de economische vooruitzichten zette de aandelenmarkten wereldwijd onder druk.

Vooral grondstofbedrijven werden van de hand gedaan. De Nikkei eindigde 1,2 procent lager op 13.220,07 punten.

Export
Een duurdere Japanse yen drukte daarnaast op de exportbedrijven. Automaker Toyota zakte 2,2 procent, robotmaker Fanuc leverde 2,3 procent in en camerafabrikant Nikon verloor 2,1 procent. Een forse koersdaling van het Amerikaanse technologieconcern Apple zorgde daarnaast voor verliezen onder de Aziatische leveranciers van de iPhone-maker. Het Japanse Murata Manufacturing, dat onderdelen levert aan Apple, zakte daardoor 2,7 procent.

Aandelenmarkten omlaag
Elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste aandelenmarkten ook omlaag. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,2 procent lager in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney zakte 1,6 procent onder aanvoering van de Australische mijnbouwbedrijven. In Seoul daalde de Kospi 1,2 procent. Het Zuid-Koreaanse LG Displays, dat schermen levert aan Apple, verloor 4,8 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen