Beurs15 nov '13 07:19

Nikkei sluit boven 15.000 punten

Auteur: ANP Nieuws

De aandelenbeurs in Tokio is opnieuw hoger gesloten. Een verzwakking van de Japanse yen stuwde de Nikkei voor het eerst sinds mei dit jaar tot boven de 15.000 puntengrens.

EPA
EPA

De Japanse hoofdindex eindigde uiteindelijk met een plus van 2 procent op 15.165,92 punten. De beurs van Japan won deze week 7,7 procent en kende daarmee de beste beursweek in 4 jaar tijd.

Positieve kwartaalcijfers
De financiële bedrijven stonden in de belangstelling na positieve kwartaalberichten uit de sector. Mitsubishi UFJ Financial Group en Mizuho Financial Group stegen respectievelijk 2 en 1,9 procent. Beide banken verhoogden de winstverwachting voor het lopende boekjaar. Dai-ichi Life Insurance klom 6,6 procent na beter dan verwachte resultaten van de Japanse verzekeraar.

Elders in het Verre Oosten gingen de beurzen ook stevig omhoog in navolging van de nieuwe recordstanden op Wall Street. De Hang Seng in Hongkong noteerde 1,7 procent hoger in de middaghandel. Vooral Chinese bedrijven stonden in de belangstelling door de hoop dat Beijing de overheidsbedrijven gaat hervormen. De Kospi in Seoul steeg 1,9 procent en de All Ordinaries in Sydney klom 0,8 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen