Beurs14 jun '13 14:57Aangepast op 14 jun '13 16:42

'Wall Street begint vlak’

Auteur: ANP Nieuws

De aandelenbeurzen in New York zijn iets lager geopend. Beleggers kiezen ervoor pas op de plaats te maken na de een na grootste dagwinst van dit jaar op de S&P 500 van gisteren.

Ook wordt nog gewacht op het Amerikaanse consumentenvertrouwen. De Dow-Jonesindex noteerde na enige minuten handelen 0,1 procent lager op 15.161 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 1634 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor eveneens 0,1 procent, tot 3443 punten.

Een kwartier voor de openingsbel werd nog bekendgemaakt dat de industriële productie in de Verenigde Staten in mei onveranderd is gebleven. Economen rekenden in doorsnee op een productiegroei met 0,2 procent. In april daalde de industriële productie in de VS met een herziene 0,4 procent.

Investeerders zijn daarnaast vooral benieuwd naar wat de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke volgende week zal zeggen bij het rentebesluit. De markt hoopt op meer duidelijkheid over het tijdsverloop van het stimuleringsprogramma van de centrale bank.

Op macro-economisch terrein werd voor aanvang van de aandelenhandel al bekendgemaakt dat de producentprijzen in de Verenigde Staten in mei met 0,5 procent zijn gestegen. De prijzen stegen daarmee sterker dan verwacht. Economen rekenden in doorsnee op een toename met 0,1 procent, na een daling van 0,7 procent in april.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen