Beurs12 nov '13 22:23Aangepast op 13 nov '13 06:12

Lauw Wall Street sluit licht lager

Auteur: ANP Nieuws

De aandelenbeurzen op Wall Street sloten dinsdag met lichte verliezen.

EPA
EPA

Beleggers reageerden lauw op opmerkingen van leden van de Federal Reserve, waar de markt op had gewacht om meer inzicht te krijgen in het tijdstip waarop de Fed zal beginnen met het terugschroeven van de steunmaatregelen. Verder was er weinig beweging op de beurzen.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent lager op 15750,67 punten. De S&P 500-index ging eveneens 0,2 procent omlaag tot 1767,69 punten. De Nasdaq sloot vlak op 3919,920 punten.

Richard Fisher
Richard Fisher, de president van de Federal Reserve Bank of Dallas, waarschuwde dinsdagmiddag dat beleggers zich moeten voorbereiden op het terugschroeven van de steunmaatregelen van de Amerikaanse centrale bank. Maar centrale bankpresident Narayana Kocherlakota van Minneapolis en de Atlanta Fed-president Dennis Lockhart leken dinsdag de verwachting tegen te spreken dat de steunafbouw op korte termijn begint.

De laatste liet weten dat er mogelijk al in december gesproken zal worden over de steunmaatregelen maar hij wees ook op de lage inflatie en de hoge werkloosheid. Ook Kocherlakota uitte gelijksoortige twijfels en pleitte voor een aanhoudend ,,accommoderende'' rol voor de Fed. Hun uitspraken gaven de beurzen echter geen zetje omhoog.

Beleggers kijken vooral uit naar een toespraak van Fed-voorzitter Ben Bernanke, woensdag, en de hoorzitting van Fed-vicepresident Janet Yellen, donderdag, over haar nominatie als opvolger van Bernanke. Yellen zal dan mogelijk meer onthullen over haar plannen als Fed-president.

US Airways
US Airways kreeg er 1,1 procent bij nadat bekend was dat de fusie met American Airlines door mag gaan. De maatschappijen hebben een schikking getroffen met de autoriteiten waarbij zij tientallen landingsrechten opgeven.

Verder had de handel aandacht voor onder meer News Corp, dat een verlies van 1,6 procent noteerde daags nadat het bedrijf een flinke omzetdaling bekend had gemaakt. Vooral de Australische kranten van het mediumimperium presteerden zwak.

De euro was 1,3435 dollar waard, tegen 1,3430 bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van Amerikaanse olie daalde 2,1 procent tot 93,12 dollar per vat. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper, op 106,16 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen