Beurs6 mrt '13 16:01Aangepast op 6 mrt '13 16:17

Vattenfall schrapt 500 banen in Nederland

Auteur: BNR Webredactie

Het Zweedse energiebedrijf Vattenfall, eigenaar van Nuon, schrapt de komende 2 jaar circa 2500 banen waarvan ongeveer 500 in Nederland.

Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. Vattenfall heeft in totaal ongeveer 35.000 mensen in dienst.

Vooral de Duitse tak van Vattenfall moet het ontgelden. Daar komen ongeveer 1500 banen te vervallen, met name in ondersteunende functies. In thuisland Zweden verdwijnen zo'n 400 arbeidsplaatsen en in de overige landen waar Vattenfall actief is in totaal 50.

360 miljoen
De ingreep moet leiden tot een verlaging van de kosten met omgerekend 360 miljoen euro dit jaar en nog eens 180 miljoen euro in 2014. Dat is noodzakelijk wegens de slechte economische omstandigheden, die de vraag naar stroom onder druk zetten, aldus de onderneming.

"Deze nieuwe realiteit vereist maatregelen om onze efficiëntie verder te verbeteren en onze financiële positie te versterken'', zei topman Øystein Løseth. "Ik wil benadrukken dat Vattenfall het aantal arbeidsplaatsen wil verminderen op een sociaal verantwoorde manier en in goed overleg met de vertegenwoordigingen van het personeel van de getroffen onderdelen in alle landen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen