Beurs16 okt '12 15:39

Goldman Sachs profiteert van obligatiehandel

Auteur: BNR Webredactie

De Amerikaanse bank Goldman Sachs heeft in het derde kwartaal goede zaken gedaan, met name in de handel van zogeheten vastrentende beleggingen zoals obligaties.

Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde resultaten van de op vier na grootste bank van de Verenigde Staten.

Het financiële concern zette een nettoverlies van 393 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2011 om in een nettowinst van 1,51 miljard dollar ofwel 2,85 dollar per aandeel. De omzet steeg met 133 procent van 3,6 miljard dollar tot 8,35 miljard dollar. Analisten rekenden in doorsnee op een winst per aandeel van 2,12 dollar en een omzet van 7,3 miljard dollar.

Grondstof leverden minder op
De diensten aan institutionele beleggers zoals banken en pensioenfondsen waren goed voor de helft van de totale omzet. De omzet van Institutional Client Services was vrijwel gelijk verdeeld over enerzijds aandelenbeleggingen en anderzijds investeringen in obligaties, valuta en renteproducten. Beleggingen in grondstoffen leverden "aanzienlijk'' minder op dan een jaar eerder.

De waarde van de aandelen en obligaties waarin Goldman Sachs handelde, steeg nadat de Federal Reserve de financiële markten van nieuw kapitaal voorzag.

Bestuursvoorzitter Lloyd Blankfein omschreef de prestaties van zijn bank als ,,over het algemeen solide''. Goldman Sachs verhoogt het kwartaaldividend van 0,46 naar 0,50 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen