Beurs31 aug '12 07:35Aangepast op 4 sep '12 11:39

Stork-baas wil Griekenland snel uit euro

Auteur: Arjan Meesterburrie

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden en daarom moet Griekenland snel uit de eurozone. Dat zei topman Sjoerd Vollebregt van Stork donderdagavond bij het FD Ondernemersdebat.

"Wat mij betreft mag Griekenland eruit vallen en ook in één keer", zo zegt Vollebregt. "Spanje moet er absoluut in blijven, daar moeten we alles aan doen anders krijg je een zondvloed, maar Griekenland is een relatief kleine economie. [...] Dit is een land waar je je kan permitteren om te zeggen dat we bereid zijn te investeren, maar dat we dan wel wat terug verwachten", zo zei de CEO van Stork na afloop van het FD Ondernemersdebat tegen BNR-verslaggever Jeroen Stans.

"En doet Griekenland het dan niet, dan weet je wat de consequenties zijn, maar dat moet je ook een keer laten zien."

Staatssecretaris voor Europa
Om de Nederlandse belangen in Brussel beter te kunnen verdedigen is er volgens Sjoerd Vollebregt weer een staatssecretaris van Europese Zaken nodig: "Omdat we staatssecretarissen hebben afgeschaft hebben ministers te weinig tijd om te investeren", zo analyseert de Stork-topman.

"En dat omdat we 200-duizend euro willen besparen op een staatssecretarispost als symbool-politiek. Je moet heel af en toe niet penny wise en pound foolish zijn."

Gerelateerde artikelen