Beurs9 aug '12 07:51Aangepast op 9 aug '12 08:30

Winst Aegon gehalveerd

Auteur: Anne-Greet Haars

Verzekeraar Aegon heeft de nettowinst in het tweede kwartaal zien halveren tot 254 miljoen euro ten opzichte van een jaar geleden.

Dat maakte het bedrijf, dat een last van 265 miljoen euro moest nemen voor schikkingen in de zogenoemde woekerpolisaffaire, donderdag bekend.

Het onderliggend resultaat groeide wel, met 10 procent tot 443 miljoen euro. De afboekingen kwamen uit op 42 miljoen euro. Aegon stelt voor een tussentijds dividend van 0,10 euro per aandeel uit te keren. Aegon gaf geen prognose voor de rest van het boekjaar.

Goede resultaten
Topman Alex Wynaendts sprak van goede resultaten, gezien de moeilijke marktomstandigheden. Hij wees op de historisch lage rente, de onrust op de financiële markten en de wereldwijd stagnerende economische groei. Vooral in de Verenigde Staten is de vraag naar Aegons pensioen- en verzekeringsproducten groot.

Joint venture
Aegon maakte verder bekend dat het stopt met een joint venture op gebied van levensverzekeringen en pensioenen met het Spaanse Banca Civica. CaixaBank, dat onlangs is gefuseerd met Banca Civica, koopt Aegon voor 190 miljoen euro uit. Dat levert naar verwachting een boekwinst op van 35 miljoen euro.

Spanje
Aegon wil ook af van een samenwerkingsverband met het eveneens Spaanse CAM. Een arbitragezaak daarover wordt naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar afgerond.

Aegon ziet de blootstelling aan staatspapier van perifere eurolanden, met name Spanje, door die ingrepen met circa 700 miljoen euro afnemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen