Beurs27 dec '13 16:48

'2013 beste jaar Dow Jones sinds 1996'

Auteur: BNR Webredactie

Voor de zesde dag op een rij stijgen de koersen op Wall Street. Bij de opening van de beurs kreeg de Dow Jones er 0,2 procent bij. "Record na record wordt verbroken", zegt BNR-correspondent Gerben van der Marel.

Alleen de koers van Twitter lijkt op het laatste moment wat onder druk te staan. Het aandeel daalde met iets meer dan vier procent. "Een prachtig voorbeeld van hoe dit jaar is gelopen", zegt Van der Marel. Sinds de zeer sterke beursgang enkele maanden geleden is de koers van Twitter met 182 punten gestegen. In december kwam er 75 procent bij.

'Dan zie je iets van die gekte terugkomen in de markt die een beetje doet denken aan het jaar 2000", aldus Van der Marel. De afgelopen dagen reageerden analisten op Wall Street dan ook door te stellen dat de sterke stijging van Twitter 'te veel van het goede' is en noemden zij de aandelen over-gewaardeerd.

Van der Marel: "Vandaar ook dat het aandeel vandaag een correctie meemaakte van vier à vijf procent. Omdat analisten hier zeggen dat er eigenlijk geen goede, fundamentele reden is waarom mensen zoveel voor dat aandeel betalen."

De New York-correspondent heeft desalniettemin positieve verwachtingen voor het einde van dit jaar op Wall Street. "Ik ben niet van de voorspellingen, maar ik durf wel te zeggen dat dit het beste jaar gaat worden sinds 1996. De Dow 25 procent hoger, de S&P500 30 procent hoger. Er moet maandag en dinsdag wel heel wat gebeuren om dat nog drastisch te veranderen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen