Beurs31 jul '13 22:29Aangepast op 1 aug '13 07:00

Wall Street geeft winst in slotminuten prijs

Auteur: ANP Nieuws

Beleggers op Wall Street leken aanvankelijk gerustgesteld door de Federal Reserve.

Het stelsel van centrale banken liet weten vast te houden aan zijn stimuleringsbeleid en hintte er niet op dat daar spoedig verandering in komt. Tegen het einde van de handel verdampten de winsten echter toch nog.

De leidende Dow-Jonesindex eindigde op 15.499 punten, een verlies van 0,1 procent. De bredere S&P 500 daalde een fractie en sloot op 1685 punten. De Nasdaq hield het hoofd nog wel boven water. De technologiegraadmeter steeg 0,3 procent tot 3626 punten.

De groei van de Amerikaanse economie kwam in het tweede kwartaal boven de verwachting uit. Daar stond tegenover dat de groei in de eerste maanden van dit jaar fors neerwaarts is bijgesteld. Uit cijfers van loonstrookverwerker ADP bleek dat de werkgelegenheid in het bedrijfsleven in de VS in juli sterker is gegroeid dan verwacht.

Facebook

Een van de blikvangers was Facebook. Het internetbedrijf stond kort na de opening even boven de 38 dollar, de koers van het aandeel bij de introductie op de Nasdaq in mei vorig jaar. Dat niveau was sindsdien nooit meer gehaald. Facebook sloot evenwel 0,8 procent in de min op 36,80 dollar.

Zorgverzekeraar UnitedHealth was de sterkste stijger in de Dow met een winst van 0,8 procent. Entertainmentgroep Walt Disney volgde met een koerswinst van 0,7 procent. De banken JPMorgan Chase en Bank of America wonnen 0,7 en 0,6 procent..

Alcoa

Onderaan bij de hoofdfondsen stonden creditcardmaatschappij American Express en telecombedrijf met verliezen van 1,9 procent. Aluminiumfabrikant Alcoa daalde 1 procent terwijl farmacieconcern Pfizer 0,7 procent moest inleveren..

Op de valutamarkt was de euro 1,3305 dollar waard, tegen 1,3290 dollar aan het einde van de beurshandel in Europa eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse ruwe olie liep op de termijnmarkt met 2 procent op tot 105,18 dollar per vat. Brentolie werd 0,8 procent duurder en bracht per vat 107,71 dollar op.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen