Beurs31 jul '13 15:48

Lichte openingswinsten op Wall Street

Auteur: ANP Nieuws

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag licht hoger begonnen.

De markt verwerkt een sterk Amerikaans banencijfer en gemengde cijfers over de Amerikaanse economie. Beleggers zijn echter vooral benieuwd wat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, na afloop van de vergadering over het monetaire beleid zal zeggen.

De Dow-Jonesindex noteerde na enige minuten handelen 0,3 procent hoger op 15.576 punten. De brede S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1692 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,4 procent tot 3632 punten. Een opvallende stijger was Facebook, dat ruim 1 procent steeg en voor het eerst sinds lange tijd meer waard was dan de introductiekoers van 38 dollar bij de beursgang in mei vorig jaar.

Uit cijfers van loonstrookverwerker ADP bleek dat de werkgelegenheid in het bedrijfsleven in de VS in juli met 200.000 banen is toegenomen. Economen rekenden op een groei met 180.000 arbeidsplaatsen. De Amerikaanse economie groeide daarnaast in het tweede kwartaal met 1,7 procent. Dat was sterker dan de groei met 1 procent die economen hadden voorspeld. Over het eerste kwartaal werd het groeicijfer echter neerwaarts bijgesteld naar 1,1 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen