Beurs5 nov '13 15:46Aangepast op 5 nov '13 16:11

Dijsselbloem: raming Brussel iets te somber

Auteur: BNR Webredactie

De Europese Commissie is "iets te somber'' in haar economische ramingen voor Nederland volgend jaar. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat dinsdag bij RTLZ.

Volgens Dijsselbloem ontwikkelen vooral de Nederlandse woningmarkt en de inflatie zich beter dan Brussel nu inschat. "We moeten het afwachten, maar grosso modo komt Nederland volgend jaar uit de recessie. Het herstel is zwak, maar absoluut aanwezig.''

Hij erkent dat de dalende trend van de ramingen aansluit bij die van het Centraal Planbureau. Het economisch herstel komt langzamer op gang dan we een jaar geleden nog hoopten, aldus Dijsselbloem.

Hij garandeerde dat er volgend jaar niet extra wordt bezuinigd, bovenop de bezuinigingen uit het regeerakkoord en die uit het begrotingsakkoord van het kabinet met de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP.

Volgens D66-leider Alexander Pechtold heeft de lagere groeiprognose van de Europese Commissie niets te maken met het begrotingsakkoord. "Je verandert een groeiprognose niet in 3 weken. Dat zou ik ook hebben gezegd als de prognose gunstig was geweest.''

Gerelateerde artikelen