Beurs28 mei '13 12:11Aangepast op 28 mei '13 13:04

Bonden boos op Rabobank

Auteur: BNR Webredactie

De vakbonden voelen zich voor het blok gezet door Rabobank met de aangekondigde extra ontslagen bij de bank en willen snel met de directie om de tafel. Erwin Rog, onderhandelaar bij De Unie, vreest bovendien dat er nog meer banen geschrapt gaan worden.

Rabobank-topman Piet Moerland kondigde afgelopen zaterdag in een interview met De Telegraaf aan dat er tot 2016 waarschijnlijk 2000 ontslagen extra gaan vallen, bovenop de eerder aangekondigde 6000. ''Vorig jaar zouden het er 3000 zijn, op 28 februari hoorden we dat het er 6000 werden en drie maanden later zijn het er 8000.'', stelt Rog op BNR. ''We zijn nooit voor ontslagen natuurlijk, maar er moet vooral een koers uitgezet worden.''

Volgens Rog kan het niet zo zijn dat er in drie maanden zoveel is veranderd. ''Wat is er in die drie maanden gebeurd? Ze stellen dat het aantal mensen dat internetbankiert veel groter is, maar ik kan me niet voorstellen dat dat in drie maanden nu echt zo anders is geworden.''

'Nieuws kwam uit de krant'
Jan Paul Veenhuizen van FNV sluit zich daar bij aan. ''Ze weten het zelf niet. En wij zijn hier niet blij mee, we moesten het nieuws uit de krant halen''. Rog van De Unie eist dat Rabobank ''duidelijke lijnen gaat uitzetten en niet iedere keer terugkomt op de cijfers''.

Rog zegt 10 juni een afspraak te hebben met Moerland. ''Het lijkt me goed dat hij dan tekst en uitleg geeft. We hebben al een sociaal plan opgesteld met de Rabobank, maar dat ging ervan uit dat er 6000 ontslagen zouden zijn.'' Bij Rabobank was dinsdag niemand bereikbaar voor commentaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen