Beurs20 feb '13 08:38

Winkeliers voelen zich bedonderd door Deutsche Bank

Auteur: Mijke Hurkx

Detailhandel Nederland is boos op Deutsche Bank en dringt bij de AFM aan op een onderzoek. De belangenorganisatie voor winkeliers krijgt veel klachten van haar leden over de Duitse bank.

Dat verklaarde de belangenorganisatie Detailhandel Nederland woensdag. Nadat van ABN Amro in 2010 onderdelen zijn overgenomen door Deutsche Bank, zou de dienstverlening zijn achteruitgegaan.

Verplicht overstappen
Deutsche Bank kocht in 2010 onder meer de Hollandsche Bank-Unie, die zich richt op het midden- en kleinbedrijf. Ook enkele andere onderdelen gingen over van ABN Amro naar de Duitsers. Daardoor moesten 34.000 klanten overstappen naar Deutsche Bank.

Te veel klachten om op te noemen
Tom Ponjee, secretaris Betalingsverkeer van Detailhandel Nederland, zegt op BNR dat er echt te veel klachten zijn binnen gekomen. "Te veel om op te noemen. Er waren grote storingen afgelopen zomer. Er wordt geklaagd over hogere kosten en slechtere service. Als ondernemers over willen stappen naar een andere bank, klagen ze dat het lastig gaat en lang duurt."

Onderzoek
Detailhandel Nederland wil dat er een onderzoek komt. De secretaris hoopt dat zo meer bekend wordt over de achterliggende oorzaak. De organisatie schrijft naast het AFM ook politieke partijen aan, en De Nederlandse Bank, zegt Ponjee. "Wij willen voorkomen dat winkeliers en consumenten bij toekomstige overnames met dezelfde problemen te maken krijgen. Hiervoor dient een aanbeveling te komen die strikt wordt nageleefd. Bovendien moeten de genoemde problemen zo snel mogelijk worden verholpen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen