Beurs23 apr '13 08:28

Nikkei lager door zorgen China

Auteur: BNR Webredactie

De beurs in Tokio is dinsdag lager geëindigd. Een teleurstellende groei van de industrie in China zorgde voor een negatieve stemming, waarbij vooral de sterk gestegen Japanse bankaandelen van de hand werden gedaan.

De Nikkei sloot 0,3 procent lager op 13.529,65 punten.

Chinese industrie
Uit cijfers van zakenbank HSBC bleek dat de groei van de Chinese industrie in april is afgezwakt ten opzichte van een maand eerder. De inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie zakte naar 50,5 van 51,6 in maart. Een stand van 50 of meer duidt op groei, daaronder op krimp.

De inkoopmanagersindex voedt de zorgen van economen dat de op een na grootste economie van de wereld begint af te koelen. Zij rekenden vooraf op een stand van 51,1.

Andere beurzen
De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten dinsdag ook overwegend verliezen zien. In Seoul zakte de Kospi 0,4 procent en in Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1 procent lager in de middaghandel. In China verloor de Shanghai Composite ruim 2 procent. De All Ordinaries in Sydney won daarentegen 0,9 procent onder aanvoering van de banken en energieproducenten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen