Beurs19 feb '12 10:12Aangepast op 19 feb '12 11:29

Oud-topman Shell bezorgd over tekort bèta's

Auteur: Karin Backx

Voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer maakt zich zorgen over het tekort aan bèta's. Hij verwacht dat we vanaf dit jaar 30.000 beta-studenten per jaar tekort komen.

Dat zegt Van der Veer zondag in het programma Eva Jinek op zondag. Volgens de voormalig Shell-topman moeten we de komende vijf jaar op zoek naar 150.000 nieuwe bèta-talenten.

Hij wijt het tekort aan de grote golf huidige techneuten, die de komende jaren met pensioen gaat en aan de andere kant de huidige studenten, die te weinig kiezen voor een technische opleiding.

Twee van de tien
"Twee van de tien studenten kiezen voor een technische opleiding en daarnaast komen veel vacatures vrij voor technisch personeel door de vergrijzing."

"We zijn voor vrijheid van studiekeuze, maar aan de andere kant zien we ook een groot tekort aan bèta-studenten", stelt hij.

Laten zien
Van der Veer denkt dat bedrijven inzichtelijk moeten maken aan studenten wat een technische functie in de praktijk behelst. Op die manier hoopt hij jonge mensen weer enthousiast te maken voor een technische opleiding.

"Bedrijven moeten laten zien wat het betekent als je bij hen een technisch beroep uitoefent."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen