Beurs20 jun '13 17:45

Bernanke jaagt beurzen naar de kelder

Auteur: BNR Webredactie

President Ben Bernanke van de Amerikaanse centrale bank zorgde donderdag voor forse verliezen op de Europese aandelenbeurzen. Hij zei woensdagavond dat het steunprogramma van de Federal Reserve later dit jaar geleidelijk kan worden afgebouwd.

Beleggers hoopten juist dat hij de vrees voor afbouw, die de beurzen de afgelopen weken al regelmatig parten speelde, zou temperen.

De AEX-index in Amsterdam sloot 2,6 procent lager op 341,88 punten, de laagste slotstand in bijna 2 maanden. De MidKap-index van middelgrote bedrijven verloor 2,1 procent tot 523,47 punten. In Frankfurt, Londen en Parijs werd nog heviger op de uitspraken van Bernanke gereageerd. De belangrijkste indices daar leverden tussen 3 en 3,7 procent in.

Imtech was bij de hoofdfondsen op het Damrak veruit de sterkste daler. De technisch dienstverlener leed een koersverlies van 15,6 procent nadat analist Teun Teeuwisse van ABN Amro had gewaarschuwd dat de aangekondigde claimemissie van 500 miljoen euro de schuldpositie van het bedrijf onvoldoende zal verbeteren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen