Beurs5 jun '13 07:02Aangepast op 5 jun '13 07:43

'KLM blijft volwaardig deel Air France-KLM'

Auteur: ANP Nieuws

Luchtvaartmaatschappij KLM blijft een volwaardig onderdeel van Air France-KLM.

Dat zegt de aanstaande topman Alexandre de Juniac woensdag in het Financieele Dagblad. De Juniac volgt per 1 juli Jean-Cyril Spinetta op als bestuursvoorzitter van de Nederlands-Franse luchtvaartcombinatie.

De Juniac wil het bedrijf besturen als een multinational, met meer macht voor de holding ten koste van de twee afzonderlijke werkmaatschappijen Air France en KLM. In Nederland vreest men dat deze nieuwe structuur ten koste gaat van de positie van Schiphol en van de efficiency van KLM.

Zelfstandig
Volgens De Juniac blijft KLM echter zelfstandig opereren. Het merk KLM blijft intact en de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie houdt vast aan twee grote hubluchthavens, Parijs en Schiphol.

De nieuwe bestuursvoorzitter sluit uit dat de aanstaande centralisatie personele gevolgen zal hebben voor KLM, dat een van de grootste particuliere werkgevers is in Nederland, met ruim 30.000 werknemers. Bij KLM is volgens de krant onrust over banenverlies als gevolg van de aanstaande centralisatie.

De Juniac zegt dat er geen banen zullen verdwijnen door de nieuwe organisatiestructuur, los van de banen die verdwijnen door de huidige reorganisatie bij het bedrijf. Daardoor verdwijnt ongeveer 10 procent van het huidige personeelsbestand.

Gerelateerde artikelen