Beurs4 nov '13 08:43

Wehkamp.nl gaat megadistributiecentrum bouwen

Auteur: BNR Webredactie

Onlinewarenhuis wehkamp.nl gaat in Zwolle het naar eigen zeggen grootste geautomatiseerde distributiecentrum voor onlineretail ter wereld bouwen.

De investering bedraagt meer dan 100 miljoen euro en het complex moet in de zomer van 2015 gereed zijn. Dat maakte RFS Holland Holding, het moederbedrijf van de webwinkel, maandag bekend.

Het nieuwe distributiecentrum krijgt bijna 480.000 zogenoemde ‘picklocaties’ waar 468 shuttletreintjes producten kunnen oppikken. Daarnaast komen er 8000 palletlocaties en 2,5 kilometer aan stellages voor hanggoed. In totaal kunnen er straks 4 miljoen artikelen worden opgeslagen.

“Met het nieuwe magazijn zijn we in staat om binnen 30 minuten nadat een klant op de bestel-knop heeft gedrukt, het pakket verzendklaar te hebben in het magazijn", zegt Dirk van den Bogaart, woordvoerder van Wehkamp.nl.

"Wij gaan met onze vervoerders in overleg om te kijken hoe we er voor kunnen zorgen dat het pakketje ook zo snel mogelijk bij de klant terecht komt. Dan kun je denken aan ’s ochtends besteld en diezelfde middag het pakket al in huis hebben. Maar ook het vernauwen van het bezorgvenster. Wij willen kijken hoe we dat venster kunnen verkleinen tot maar één uur. Dan hoef je dus maar een uurtje thuis te zijn, zodat je zeker weet dat de bezorger met het pakketje dan in dat tijdsbestek aan de deur staat."

"De verwachting is dat over 10 jaar de Nederlandse consument 50 procent van zijn aankopen online doet en het nieuwe distributiecentrum geeft ons de mogelijkheden om met die trend mee te groeien'', aldus Gert van de Weerdhof, bestuursvoorzitter van RFS Holland Holding.

De nieuwe locatie moet het huidige distributiecentrum van wehkamp.nl in Dedemsvaart gaan vervangen, dat is al sinds de jaren 60 in gebruik is. De 200 vaste krachten die nu in Dedemsvaart werken, kunnen straks meeverhuizen. Daarnaast wil Wehkamp nog flink doorgroeien, zegt Dirk van den Bogaart, van Wehkamp.nl. "Dan zullen we de arbeidsplaatsen die daar bij vrijkomen met flexkrachten gaan opvullen.”

<p align="left">Wehkamp.nl heeft verder nog een logistiek centrum in Maurik. Dat centrum, dat vooral bedoeld is voor de distributie van meubels en koelkasten, blijft gewoon bestaan.</p>

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen