Beurs22 mei '13 08:19Aangepast op 22 mei '13 15:29

Stabiel monetair beleid geeft Nikkei zetje

Auteur: BNR Webredactie

Een plus voor de beurs in Tokio: de handel stond in het teken van de bekendmaking van de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering door de Japanse centrale bank.

De Bank of Japan hield het monetaire beleid onveranderd, maar verhoogde wel de economische vooruitzichten voor de Japanse economie. De Nikkei sloot 1,6 procent in de plus op 15.627,26 punten.

Sony
Aan het bedrijvenfront maakte Sony een koerssprong van 5,9 procent. Het Japanse elektronicaconcern gaat volgens mediaberichten het voorstel van het Amerikaanse hedgefonds Third Point evalueren en mogelijk adviseurs in de arm nemen. Het fonds, dat geleid wordt door Daniel Loeb, wil dat Sony een deel van zijn entertainmenttak afsplitst en apart naar de beurs brengt.

Elders in het Verre Oosten toonden de belangrijkste aandelenbeurzen een verdeeld beeld. In Hongkong, waar de handel werd uitgesteld door een waarschuwing voor een hevige regenstorm, noteerde de Hang Seng-index 0,6 procent lager. De Kospi in Seoul klom 0,6 procent. De All Ordinaries in Sydney bleef achter met een min van 0,3 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen