Beurs11 jun '12 17:36

EU-subsidie voor innovatie en jeugd Rotterdam

Auteur: Thijs Baas

Een Europese subsidie moet de kansen voor Rotterdamse jongeren op de arbeidsmarkt een impuls geven en de innovatieve kracht van de stad vergrotetn.

In eerste instantie gaat het om een subsidie van twee keer 100.000 euro, maar die kan oplopen tot twee keer 700.000 euro voor twee jaar, meldde de gemeente vandaag.

Kennisnetwerk
Rotterdam wil met de Europese kennisnetwerken My Generation at Work en Creative Spin aan de weg gaan timmeren, meldt D66-wethouder Korrie Louwes. "Voor My Generation at Work zet Rotterdam samen met de steden Antwerpen, Gdansk, Glasgow en Riga een kennisnetwerk op over de aanpak van jeugdwerkloosheid."

"Doel is het inzetten op slimme oplossingen om de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten",  zegt Louwes, die onder meer arbeidsmarkt en innovatie in haar portefeuille heeft.

Creativiteit
"In onze projecten leggen we de verbinding tussen jongeren en ondernemerschap, tussen creativiteit en innovatie. We verbinden partijen in de stad en brengen die samen met netwerken in andere steden om van elkaars ervaringen te leren", meldt Louwes.

De aangesloten steden willen met Creative Spin de innovatieve, creatieve industrie als economische groeisector versterken. Ook Birmingham, Mons, Sevilla en Wroclaw zitten in het netwerk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen