Beurs27 aug '12 19:09Aangepast op 27 aug '12 20:23

Flinke loonstijging voor jongeren in horeca

Auteur: Mijke Hurkx

De nieuwe horeca-cao betekent flink meer salaris voor jonge werknemers. Het basisloon van een beginnend medewerker bediening wordt met 6,4 procent verhoogd. Een beginnend barkeeper gaat ruim 7 procent meer verdienen.

Maandag werd een nieuw akkoord gesloten tussen de Koninklijke Horeca Nederland en de vakbonden FNV Horeca en CNV Vakmensen. Naast deze aanpassing van de loonschalen, worden per oktober tevens alle horecalonen met 0,75 procent verhoogd en datzelfde gebeurt opnieuw op 1 juli volgend jaar. De looptijd van de nieuwe cao is van 1 augustus dit jaar tot en met 31 december volgend jaar.

Verbetering
"Wij zijn tot het uiterste gegaan om tot een akkoord te komen", stelt bestuurder Milen van Boldrik van FNV Horeca. "Deze kwaliteitsverbetering van de loonschalen was broodnodig. In andere, vergelijkbare sectoren wordt beginnend medewerkers namelijk meer loon geboden."

Ook CNV Vakmensen is blij met het behaalde onderhandelingsresultaat. "Maar een principeakkoord durf ik het nog niet te noemen. Daarvoor ligt het pakket te ver verwijderd van waarmee mijn bond aan deze onderhandelingen begon. De leden zullen zich er eerst over moeten uitspreken", zegt CNV-bestuurder Heino Smedes.

Gerelateerde artikelen