Beurs8 aug '12 19:59

Apathische stemming op Wall Street

Auteur: Mijke Hurkx

De effectenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de handelsdag nagenoeg onveranderd. Na 3 winstbeurten op rij, heerste er woensdag een apathische stemming.

Dat kwam door een gebrek aan richtinggevend nieuws.

De handelsvolumes waren laag. Beleggers wachten onder meer op een reeks aan Chinese macrocijfers, die donderdag naar buiten worden gebracht.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,1 procent hoger op 13.184 punten. De brede S&P 500 steeg eveneens 0,1 procent tot 1403 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 0,1 procent tot 3014 punten.

Verlaagde groeiverwachting
De Britse centrale bank verlaagde woensdag zijn groeiverwachting voor de Britse economie, maar gaf geen indicatie dat het met nieuwe stimuleringsmaatregelen komt. De Franse centrale bank verwacht in het derde kwartaal een krimp van 0,1 procent. Eerder voorspelde de centrale bank al een krimp van 0,1 procent in het tweede kwartaal.

Stijgers
Walt Disney noteerde 1,3 procent hoger. Het Amerikaanse entertainmentbedrijf heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een recordwinst geboekt. Walt Disney profiteerde met name van het succes van de kaskraker The Avengers.

Technologiebedrijf Hewlett-Packard klom 2,4 procent na een verhoging van de winstverwachting voor het fiscale derde kwartaal.

Dalers
Kledingketen Ralph Lauren zakte 1,8 procent, nadat het had gewaarschuwd voor een omzetdaling in het lopende kwartaal. Het concern heeft onder meer last van het sluiten van winkels in China.

Arbeidsproductiviteit toegenomen
Op macro-economisch terrein werd bekendgemaakt dat de arbeidsproductiviteit in het tweede kwartaal op jaarbasis met 1,6 procent is toegenomen. Economen rekenden in doorsnee op een toename van 1,3 procent. De arbeidskosten per eenheid product gingen in het afgelopen kwartaal met 1,7 procent omhoog. Hier werd gerekend op een toename van 0,6 procent.

De euro noteerde 1,2365 dollar, gelijk aan de stand ten tijde van het slot van de Europese beurzen. De Amerikaanse olieprijs steeg 0,4 procent tot 94 dollar per vat. Brentolie werd 0,5 procent duurder tot 112,53 dollar per vat.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen