Beurs9 sep '13 07:31

Japanse economie groeit harder dan gedacht

Auteur: BNR Webredactie

De Japanse economie is in het tweede kwartaal veel sterker gegroeid dan eerder werd aangenomen. Dat blijkt uit een nieuwe raming die de Japanse overheid maandag heeft gepubliceerd.

Het bruto binnenlands product (bbp) van Japan groeide vorig kwartaal met 3,8 procent op jaarbasis. Eerder werd een toename met 2,6 procent gemeld. Economen hielden al rekening met een forse bijstelling. Gemiddeld voorspelden zij een plus van 3,9 procent, na de groei met 4,1 procent in het eerste kwartaal.

De economie werd onder meer vooruit geholpen door toenemende investeringen van bedrijven. Zij profiteren van de verzwakking van de yen, die hun winsten stuwt.

De Japanse regering en de centrale bank voeren een agressief stimuleringsbeleid om de economische groei aan te jagen en een einde te maken aan de aanhoudende deflatie in Japan. De economische groei van Japan kan komende jaren een extra steun in de rug krijgen door de organisatie van de Olympische Spelen in Tokio in 2020, die het land zaterdag kreeg toegewezen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen