Beurs19 nov '12 08:19Aangepast op 19 nov '12 09:53

EC akkoord met nieuw herstructureringsplan ING

Auteur: Harmen Simon Teunis

De Europese Commissie is akkoord met een aangepast herstructureringsprogramma van ING. Dat maakte de commissie maandag bekend.

ING moet hervormen omdat het in 2008 staatssteun ontving om de kredietcrisis het hoofd te bieden. De bank en verzekeraar had echter moeite te voldoen aan een aantal van de eisen die Brussel stelde, waarop een aangepast plan werd ingediend.

Na lange onderhandelingen, waarbij ook de Nederlandse staat betrokken was, geeft de commissie groen licht voor de nieuwe voorstellen. ING-topman Jan Hommen legt op BNR uit dat het concern meer tijd heeft gekregen om de plannen uit te voeren. "Ten tweede hebben we WestlandUtrecht bank onder kunnen brengen bij Nationale Nederlanden als een aparte bank. Ten derde betalen we de Staat op een wat uitgestrektere termijn."

Volgende week betaalt ING de eerste tranche af van 1,125 miljard euro. Volgens het schema zal ING het totale bedrag in 2015 afgelost hebben. "Maar we blijven kijken of er mogelijkheden zijn of het sneller kan. Als het sneller kan en verantwoord is, is het mogelijk om dat te doen. Het feit dat de economie krimpt, is nou juist de reden dat je voorzichtig moet zijn en dat je goed moet kijken of de omstandigheden zodanig zijn, dat terugbetaling mogelijk is."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen