Beurs2 apr '12 14:55Aangepast op 2 apr '12 16:33

NOS staat niet buitenspel

Auteur: Bart Tuinman

De Eredivisierechten zitten er nog gewoon in voor de NOS. Dat zegt algemeen directeur van de NOS Jan de Jong op BNR. "Er wordt een verkeerde discussie gevoerd."

De Jong vertelt in BNR Mediazaken dat de verkeerde discussie wordt gevoerd, "ook door Henk Hagoort". Volgens De Jong moet men het hebben over hoeveel geld de publieke omroep wil uitgeven aan voetbal.

Spel
"Het is een spel van vraag en aanbod, als de prijs heel erg omhoog gaat zou het best wel zo kunnen zijn dat je niet eens één contract kunt kopen", vertelt De Jong. "Met komst van Sport 7 en Talpa stijgen de rechten heel erg, maar daarna verdwijnen ze weer", vertelt De Jong. Hij zegt dat nu voor de prijs wat vroeger "alleen de Eredivisie was, we nu de Eredivisie en de Champions League kunnen kopen en dan hou je zelfs nog wat geld over. Dus het is een spel van markt en aanbod", zegt De Jong.

Eredivisie
De Eredivisie kost volgens Jan de Jong nu alles bij elkaar 20 miljoen euro. De NOS vindt de Eredivisie het meest belangrijke contract, naast de Olympische Spelen en de EK's en WK's. "Als we moeten kiezen gaan we op de Eredivisie".

Radio voor iedereen
"Wat ons betreft zijn radiorechten altijd nonexclusief en we willen die rechten best met BNR delen", vertelt De Jong. Volgens hem is alleen de Eredivisie het probleem. "Die willen overal geld voor, omdat ze dat liever uitgeven aan een talentloze linksback, dan dat ze ons, ons werk laten doen".

De NOS heeft overigens de uitzendrechten voor het WK van 2018  en 2022 toegewezen gekregen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen