Beurs17 sep '13 13:44

Fortis-top opnieuw aangeklaagd door aandeelhouders

Auteur: BNR Webredactie

Een nieuwe groep aandeelhouders van voormalig financieel concern Fortis klaagt de oud-topbestuurders van het concern aan. Ook worden verzekeraar Ageas en bank BNP Paribas Fortis gedagvaard voor hun rol in de val van de Belgisch-Nederlandse bank-verzekeraar. Dat meldt de Vlaamse krant De Standaard dinsdag.

Oud-bestuursleden Maurice Lippens en Jean-Paul Votron.
Oud-bestuursleden Maurice Lippens en Jean-Paul Votron. (ANP)

Het is niet de enige burgerlijke procedure die tegen de voormalige top van Fortis loopt. Er zijn er zeker nog twee anderen. De nieuwe dagvaarding van het Aandeelhouderssyndicaat Fortis moet deze week in de brievenbus vallen van onder meer voormalig topman Jean-Paul Votron en ex-voorzitter Maurice Lippens.

Strafzaak
Tegen deze en enkele andere ex-topbestuurders loopt ook een strafzaak. Eind van deze maand begint dat proces. Bij de eerste zitting zal worden bepaald wie wordt doorverwezen naar een strafrechter.

De zaak die de aandeelhouders aanspannen is een soort vangnet voor de strafzaak, maar mogelijk ook een uitbreiding ervan, menen de initiatiefnemers. Zij vinden dat zij niet correct zijn geïnformeerd door de betrokkenen over de gang van zaken bij Fortis.

De oud-Fortis-top wordt ook aangeklaagd door een andere groep aandeelhouders en door een beleggingskantoor. De burgerlijke zaken moeten wachten tot na de strafzaak.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen