Beurs24 jan '13 07:25

Nikkei sluit na drie verliesbeurten op rij weer hoger

Auteur: BNR Webredactie

De beurs in Tokio is donderdag hoger gesloten. Na drie verliesbeurten op rij stapten beleggers weer in de markt. De Nikkei eindigde 1,3 procent hoger op 10.620,87 punten.

De stemming werd gesteund door een verzwakking van de Japanse yen en een gunstig Chinees industriecijfer.

Uit cijfers van de Britse bank HSBC bleek dat de industrie in China in januari het sterkste groeitempo heeft laten zien in twee jaar. De Japanse bouwmachinemakers Komatsu en Hitachi Construction Machinery, die veel producten verkopen in China, stegen respectievelijk 2,2 en 1,9 procent. Ook de Japanse automakers Honda en Toyota werden opgepikt en klommen 2 en 2,2 procent. Ibiden, een Japanse toeleverancier van Apple, zakte 4,7 procent na tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. In Hongkong zakte de Hang Seng-index 0,2 procent. De All Ordinaries in Sydney zette de stijging voort en klom 0,5 procent tot het hoogste niveau in 21 maanden tijd. De Kospi in Seoul verloor 0,8 procent na berichten dat Noord-Korea van plan is een derde atoomproef te doen en meer langeafstandsraketten de lucht in te schieten richting de Verenigde Staten.

Gerelateerde artikelen