Beurs4 sep '12 13:59

Royal HaskoningDHV: omzet daalt, nettowinst stijgt

Auteur: Thijs Baas

De omzet van Royal HaskoningDHV combineert over het eerste halfjaar een dalende omzet met een stijgende nettowinst.

Het gefuseerde ingenieurs- en adviesbedrijf Royal HaskoningDHV zag in het eerste halfjaar de omzet met 10 procent dalen. Het fusiebedrijf verwacht dat de economisch zware tijden in alle regio's en markten voorlopig zullen aanhouden.

De omzet over de eerste 6 maanden daalde met 10 procent tot 362 miljoen euro als gevolg van moeilijke marktomstandigheden en herstructureringen, aldus Royal HaskoningDHV. De nettowinst ging met 9 procent omhoog tot 7,2 miljoen euro. Het operationeel resultaat kwam uit op 13,9 miljoen euro, 1 procent lager dan het gezamenlijke resultaat van beide bedrijven in dezelfde periode in 2011.

De onderneming spreekt van een moeizame overheidsmarkt in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De prijzen staan daar onder druk. Ook in Azië bleef het resultaat achter. In Afrika was wel sprake van een goed resultaat.

Royal HaskoningDHV denkt dat het economisch zware weer voorlopig zal aanhouden en zegt de bedrijfsvoering zo nodig aan te passen. De onderneming wil zich op korte termijn richten op de ,,kansen die ontstaan zijn door de fusie'' en op groeikansen buiten Europa.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen